В човешкото тяло има електромагнетизъм.... В човешката мисъл една от съставките е също електромагнетизъм... Една от основните действащи сили във Вселената е точно отново електромагнетизъм (и освен нея има още 3 други основни, но те не се ползват разпространено в магията)...
Електромагнетизъм е енергията, която се контролира и използва в магията...
Ритуалите с предмети (вещи) са театър... За да го разбереш, трябва да знаеш какво е електромагнетизма...
Представи си го така... Искаш да светне лампа... Какъв е шансът да се случи, ако и рецитираш заклинание със специален тон, облечен в роба и в центъра на начертан магически кръг. Описанието е примерно, но може да е всякакъв друг ритуал и ефектът ще е същият. Истината е, че Вселената не се трогва ни най - малко от ритуали, т.е. от театър.
Трогват се обаче хората... Затова ритуалите са единствено за тях, за да се настроят на нужната психична вълна, а не за друго... Ритуалите не зареждат с енергия... Ритуалите не концентрират енергия... Те са за съзнанието... Ако е нужно... Защото не всички ползват ритуали... Аз да речем- ритуали не ползвам, понеже ме бавят... А иначе зная доста ритуали, но трябва да съм в настроение за театралничене плюс да имам излишно свободно време за губене, за да се навия да ги ползвам... Другият вариант е, ако виждам, че човекът отсреща не е дорасъл да схване нещо друго, а се нуждае от ритуал...
Съответно няма и висша сила, която да е енергиен център или подобно... Електромагнетизмът е просто електромагнетизъм и нищо повече от това...