lenore99, най-напред съболезнование за всички лоши неща, които са се случили, а след това да Ви кажа, че тази жена не е нищо повече от обикновена шарлатанка с психични отклонения... Магията не е нищо от това, което Вие описвате. Няма сила на света, която може да Ви докара болест чрез външно влияние, използвайки жаба с увит конец около нея или нечии животински кости. Самите кости не са вълшебни, а хората, до припадък да повтарят мантри и утвърждения, няма да повлияят на Вас физически, за да Ви докарат до припадък или нещо от сорта, не и докато Вие САМИ не се докарате до там, позволявайки на съзнанието Ви да повярва, че друг, посредством предмети, може да Ви разболее.
Магията е сложна за разбиране, натоварена често със суеверия или със свръхвъзможности, все неща, които или не са верни, или са до толкова изкривени, че понаприличват на епиозд от Хари Потър... Самата аз имах доста нерационални схващания за магията, докато не попаднах тук и не се запознах по-отблизо с нещата. Някои от тях са съвсем рационални и винаги са били - например физичните закони, които не могат да бъдат повлияни по никакъв начин. Други са много по-сложни за разбиране... Как да Ви кажа - примерно ...циганите, които гледат на ръка, толкова добре са се научили да разпонзват сигналите от хората - позата на тялото, която говори за проблем, опипването на почвата за налучкването, общовалидните за всички притеснения и т.н. Това е едно на ръка.. по подобен механизъм имат влияние и всички останали неща. Вие, вярвайки, че можете да бъдете омагьосани, с лекота ще си самопредизвикате подобни състояния. За да ме разберете правилно, отворете и четет примерно за хистеричните припадъци. Те чудесно илюстрират способностите на психиката да влияе над физиката... т.е. нашите собствени нагласи ни водят до изживяване на подобни свръхестествени състояния..
За хистерията и нейната почва... Съветвам ви да прочетете и това - ти и близките ти - и добре да помислите над написаното:
http://online-psychotherapy.info/articles/core-beliefs.htm Самовнушението изключително силно въздейства, особено негативните мисли, комбинирани със страхове и емоции. Тогава се получава особен синхрон и човек несъзнателно насочва себе си и поведението си така, че се стига до там - сбъдване на всички лоши очаквания. Понякога и случайностите могат да се навръзват. В случая с епилепсията..
Помислете за момент - тази жена има влияние над вас, защото вие всички вярвате убедено, че тя прави магии и ви довежда до тук, а магия така не се прави..
Това е от мен. Много хора отказват да повярват, че този начин на магии не е възможен и съвсем суеверно вярват, че конците или другите предмети са причина за техните неволи. Обяснение има, но то не е свръхестествено...
Ще ви напиша нещо, дано правилно да ме разберете и да ми повярвате, макар че зная, че ще Ви е трудно. Ако тази жена владееше такива способности - да разболява хората, да променя съдбите им, да влияе на другите въобще, мислите ли, че нямаше да се е снабдила с бентли, няколко милиарда на банкова сметка, коли въобще... Давате ли си сметка, че служби от цял свят щяха да я търсят, защото тя щеше да има силата да премахва опоненти - неудобни презоденти, министри, да влияе на събитията - примерно избори и т.н., защото Вашият живот и вашите съдби са изключително сложна верига от събития, в които Вие имате способността и САМО ВИЕ, да изменяте със силата на дадената Ви свободна воля и вземайки всекидневно купища решения... Много малко хора си дават сметка, че магията, ако има подобни способности, то нямаше да има ни една бедна жена, ни един нещастен и болен маг....
В конкретния случай Вашето суеверие подхранва злобата и лошотията на онази жена, тя може би си вярва, че е велика магьосница, а всъщност е обикновена изперкала лелка... Приемете нещата такива, каквито са - лоши неща се случват...
Успех и ... гледайте по-реалистично на нещата.