Велерот, без малко да ти подмина темата понеже си я написал на латиница, още повече, че гугъл преводача отказа да ми я преведе... Та занапред моля те, пиши си темите на кирилица - форумът е български все пак. Колкото до състоянието в което си... Форум за психология би ти свършил по-добра работа, но ще пробвам да ти отговоря и аз. Ако не се справя Сянка като психолог ще помага. Когато аз попадна в състоянието което описваш го определям като СКУКА. Голяма всепоглъщаща скука която ме докарва до там да ме дразнят околните, да не ми се стои сама, да ме избива на рев и да ме нападат черни мисли. Следващото което идва след скуката е депресията и тя може да е страшна. Аз лично, за да не се докарам до там още като усетя скуката се захващам да уча нещо. По възможност нещо дето хем ми е нужно, хем не ми е баш по вкуса. И се хващам и го уча сериозно. Познай само след няколко дена тормоз над себе си как срещите с приятели, интересна книга или филм и дори обикновена разходка ми се струват най-хубавите неща на света. Другият вариант е да започнеш някакъв козметичен ремонт в къщи. Пребоядисай, размести или направи основно почистване. Три дена бач без прекъсване и после живота ти се струва прекрасен.
Колкото до това:
защо избягваме да контактуваме с хора които имат различна гледна точка или просто са различни от нас?
Предполагам, че защото сме стадни животни и кравите не си общуват с вълците примерно... А в частност, аз си общувам безпроблемно със най-различни хора. И не само си общувам, но са ми и приятели. Никога не ми е било проблем, че имаме различни гледни точки. Имам между приятелите си успели бизнесмени, артисти, икономисти, журналисти, лекари, общи работници, шофьори и даже клошари. Имам и силно набожни приятели, кои православни, кои в някоя шантава секта... И между всичките ми така различни сами по себе си мои приятели има само едно общо нещо - всички до един са читави хора. Под читави разбирам хора честни, директни, думата им на две не става и... И са най-прекрасните хора на света!
На останалото Волк ти отговори.