Просто не харесвам психолози.
Ъъъъ, таковата, нямаш късмет значи...
Имам предвид, че си във форум, дето сега ще ти пише психолог (аз съм)...
Изчетох ти темата... Наистина трябва да се намери причината за главоболието... От лекари... Съответно ако е диагностициран с депресия, ще му направиш изключително лоша услуга, ако тръгнеш да го забъркваш със занимания с магия... Както и Цеци написа- занимания с магия в дадения случай са противопоказни...
Ако е депресия, то специалистът е психиатър, така че приятелят ти правилно се е насочил към него... Психиатърът, по негова преценка може да предпише медикаменти... Може твоят приятел по желание едновременно с психиатъра да работи и с втори специалист - психолог или психотерапевт (психолог и психотерапевт са различни неща)... Но водещият специалист в случая е психиатър...
Депресията може да е съвсем различно състояние от това, което си представяш... И ако не се лекува адекватно, може да завърши включително и със самоубийство (депресията може да има като съставна дезадаптивни мисли и затова така)... Така че остави психиатрите, колкото и да не ги харесваш, да си свършат работата...
Що се отнася до магията, тя не е панацея... Не предлага лесно магическо лечение, нещо като в стил Хари Потър... Разбира се, пълно е с мошеници, които ще ти кажат обратното... Ей сега, само да размахат магическата пръчка, да кажат "абра кадабра" и ще излекуват аха и целия свят... Би било хубаво, ако беше истина... За съжаление не става така... Обикновено казват: "дай едни пари", после казват "абра кадабра" и болният си остава с болестите, а "лечителят" си заминава с едни пари, спечелени от чужда наивност...
Не прави тази грешка да търсиш лечение в "медитация, баланс над вътрешната енергия" и разни такива общи работи... Не става така... А в неговото състояние, както вече се писа, това е опасно за него...
Това, което можеш да направиш е да си до него и да чувства, че го подкрепяш в решенията му да се бори... Подкрепата е важна в един такъв момент... Важна е повече от медитацията и от "баланса на енергии" (каквото и да значи това "баланс на енергии")...