Имах цяла година на саме да се спра, да си почина и да върна лентата назад или да я върнат Знам ли)) вече нищо не знам. Прехвърлях живота си, появяваха се важни моменти или спомени от миналото, които трябваше да отработя и да ги "приключа" като оставя най-вече негативните емоции и болките, които нося от тях.... Имах трудни родители, но взех да ги разбирам , щото не съм от тез дето влизат в релси, нито си седят кротко на дивана, нито демят пред телевизора и така...Та, прехвърляйки си наум цялата ми история и жизнен опит си направих равносметка - колко много съм загубила, за да проумея, че липсата на самостоятелност, системно е ограбвала живота ми. Сега ми се налага да уча и да се боря за всяка педя свобода, независимост и самостоятелност. Не съжалявам. Но имам две деца и осъзнах , че трябва да ги " пусна" не е нужно да ги влача на гърба си, защото не им помагам. Ще им помогна сега, но в бъдещето ще изгубят време да се излекуват от "мен"или от баща си, или от бабите си, да започнат да мислят, да действат самостоятелно.
Това не ме прави добър родител в очите на много хора, дори безотговорен съм по техните стандарти, но пък всички се възхищават на децата)))) о колко са умни , красиви, как говорят , какви са дивички и как могат да правят много неща....Да могат! Но аз знам колко усилие ми коства да не правя......нищо, а да ги оставям да се блъскат сами и да мрънкат, чакайки аз да им свърша работата.
Опора винаги ни е нужда. Но трябва да се научим правилно да я ползваме тази опора, а и тези, които ни я предлагат , трябва да знаят границата. Аз започнах да прощавам и да преоткривам родителите си тази година. Минахме много трудности , дори и децата бяха във филма. "Пуснахаме" след толкоз години и аз се пуснах от тях. Равностойни сме. Те осъзнаха, че да имаш пари повече от детето си не значи, че трябва да властваш и да се разпореждаш в живота му. Започнаха да разбират, че не са все силни, все можещи, все прави и все нужни. А аз започнах да изпитвам топлина към тях и нежност, за която мислех, че завинаги съм се затворила. Има общуване, но не само между нас, децата също са част от Цялото)))
В магията намерих себе си, преоткрих живота си, осмислих го. И онази лудата част дето беше отделно и си искаше своето, сега си е едно с мен - цялостна съм...
Бе някой няма ли да се появи и да почне да мести Луната!??))