Здравейте
Нова съм тук. Но да споделя. Имам доста кристали. Много отдавна. Доста почетох, докато ги избера.
Зареждам ги на пълнолуние на терасата, поставени в кристална купа (която купих специално за тази цел). Също и на слънце, без розовия кварц, аметиста и цитрина (избеляват от слънцето)
Измивам ги и под течаща вода.
За мен най-силните кристали са ми:
- Прозрачен кварц (планински кристал) - това е универсален камък и ми действа много пречисващо и успокояващо. Също и ми предизвиква не точно видения, но някак като се вглеждам в него след медитация ми намира правилни огноворпи. Имам камъни и топки. Вглеждам се и спя с топките.
- Аметист - почти същото, но за успокоение. Спя с него и го мия често.
-
Лабрадорит - много ме успокоява и вдъхновява, също и лунния камък, но не този стабилизирания , а фелдшпата, който е бял и прилича на лунна светлина.- Черен турмалин - предпазващ! С него се чувствам много сигурна! Като ходя по Хималаи, Адни и Индия, винаги го нося на врата си. Не го свалям дори когато се къпя.В определени моменти използвам и содалит, хризокола и малахит, но като цяло нямам нужда от тях, оправям се с комуникацията. Вероятно знаете как са свързани камъните с чакрите. Ако не, ще разкажа