Май и аз заимах нужда от помощ. Става въпрос за най-добрата ми приятелка с която сме заедно от деца. От май 2011 г. насам и се случват един куп неприятности свързани със злополуки и смърт почти всеки месец. Колкото и да не съм суеверна се замислям може ли чак пък толкова случайности една след друга? Всъщност до днес не бях се замисляла - тя също. Но на шефката и и направило впечатление, че около нея само болест и смърт и тя все оплаква някого. Ето и няколко примера: Преди 2г. говорихме двете за наша приятелка която се увлече по секти и си провали живота и само няколко дни след това тя почина от рак. На годината от смъртта и си мослехме как ли го преживява майка и и само няколко дни след това разбрахме, че се е самоубила. Това за мен е чиста случайност, но... Месец след това приятелката ми поиска да отсекат едно дърво в двора и и докато чакал дърварите мъжът и губи съзнание и пада по очи на плочника и си разбива главата. Оцелял благодарение на Белла (кучето им) която го обърнала по гръб и облизала кръвта която запушвала носът и устата му. Лежа доста време в болница. След това поиска да прати родителите си на почивка, но майка и се разболя и едва оцеля (за 3 месеца и слагаха 2 пъти стендове). Накара баща си да се подложи на операция за която лекарите настояваха и той почина на операционната маса. Тази зима взе майка си при себе си (тя живее във Франция) и в момента в който се върна (майка и) в България се разболя и отново се налага да и слагат стендове - тоя път в главата.
Това са само част от случките около нея, а те са за 2г. около 20 подобни. И най фрапиращата която още не мога да възприема е от последният понеделник. Сутринта си говорихме по телефона. Сподели, че девет дена преди това са били инжекция (умъртвяваща) на партньора на Белла защото бил неизлечимо болен и се мъчел. Белла ми скимтя по телефона. Тя някак ме усеща и винаги така прави. Изкомандвах я да донесе "Цецито". Това е един гумен зелен крокодил кръстен на мен. Тя го донесе на приятелката ми и беше пусната на двора да си играе. Само 2-3 часа след това приятелката ми ми звънна, че намерила Белла нанизана на арматурно желязо. Тея железа са в такова забутано място на двора в което кучето не ходи да играе. А желязото се е забило точно м/у очите и. Все едно с всичка сила е бягала с/у него и се е нанизала сама. Като я завели в болница, ветеринаря казал, че е в мозъчна смърт и я е умъртвил с инжекция.
Май стана много дълго, но наистина не зная какво да мисля. И двете мислим, че около нея няма някой който да иска да и навреди или пък да е в състояние да направи магия. Единствения човек който и двете не понасяме е гаджето на дъщеря и. Един грозен португалец, който освен липсата на такт, култура и обноски е и комарджия и проиграва всички пари на дъщеря и. Тя се хвана с него точно преди 2г. От тогава се разделят и събират час по час и подлудяват всички със глупостите си.
Няма да се увличам в повече подробности, но моля ви помагайте. Наистина до сега не се бях замислила, че неприятностите валят една след друга. И двете бяхме заети просто да решаваме проблемите доколкото можем.