Аз лично много рядко ползвам съновници.Винаги е важно да обръщаш внимание на чувствата които изпитваш по време на сън - страх,спокойствие и всичко което почувстваш. Ако желаеш записвай ги и следи нещата които ти се случват в идните дни. След време ще забележиш , че всяко едно нещо което сънуваш ще ти подсказва определено нещо което ще ти се случи. При мен например ,когато сънувам земетресение ,знам че ще се скарам с някой много сериозно , но това е пример . Просто трябва да наблюдаваш. Аз сънувам постоянно ,много рядко не помня сънищата си , но винаги за да се застраховам че ще ги помя слагам до леглото си една чаша с вода ( която не трябва да пиеш). Водата има свойството да запомня , на мен винаги ми помага.
Но понякога не всикчки сънища означават нещо, има и така наречените сънища ''чистачи'', които освобождават съзнанието ти от нещата които те напрягат или притесняват
Освен това от време на време съвсем съзнателно си летя (по време на сън разбира се
) ,рея се из планините и се отпускам. На скоро даже ми се случи да се събудя ,докато духът ми се прибираше в тялото..беше доста стряскащо докато го осъзная
и доста болезнено , цяла седмица ме болеше абсолютно всичко
Също така можеш да си вземеш Аметист и да си го слагаш под възглавницата , ще спиш много спокойно , а и ще те пази . От опит го казвам
Но задължително трябва да го пречистваш и да го зареждаш,общо взето да се грижиш за него като компенсираш това че той се грижи и за теб